Sidor

2010-02-17

ICA chefer tjänar pengar

Jag kan undra hur mycket vår ICA-föreståndare i Bromölla håvar in. Eftersom vår ICA affär saknar en värdig konkurens, så har de nog de flesta kunderna i Bromölla med omnejd. I den arbetarkommun som Bromölla är kan man ju tycka att en Konsumaffär hade varit ett naturligt inslag i floran på affärer.
Saxat från SVT
Maten och kapitalet
Åtta av tio Ferrari körs av en Ica-handlare - sägs det. Sant eller ej så blir allt fler rika på att sälja mat i Sverige. ICA:s koncernchef Kenneth Bengtsson har en egen privatchaufför och kvitterade förra året ut 11 miljoner kronor i lön. Maxi-handlarna tjänar bättre än börsens bäst betalda direktörer och varje gång det öppnar en ny mataffär av den största sorten, tvingas ett tiotal lokala närbutiker lägga ner.

Läs mer här

Förutom ICA-maxi finns det idag en Lidlaffär (som inte innebär ett stort hot). Vi hade en affär i centrum som fick lägga ner, troligtvis pga de inte kunde konkurera med ICA-maxi.  Det hade varit naturligt att Ica-Maxi öppnade en liten butik där som kompensation för deras marknadsandel i Bromölla.  
Man funderar på att bojkotta Maxi och handla på konsum i Sölvesborg.

1 kommentar:

Håkan sa...

"Man funderar på att bojkotta Maxi och handla på konsum i Sölvesborg."

Egentligen borde alla villaägare i bromölla promenera till varsin liten coop.
En vid vattentornet, en inne vid centrum, en på området på andra sidan om folkets-hus ifrån er, etc...

Vi borde ta fram de gamla kampsångerna från 30talet igen innan vi är tillbaka i präster,adel, borgare och bönder.(advokater,entreprenörer,konsumenter och utslagna)...