Recept
Pajdeg
125 gr smör
3 matskedar vatten
1 dl Grahamsmjöl
2 dl Vetemjöl
Lägg ingredienserna i en matberedare och mixa ihop till en deg. Platta ut degen i en paj form och ställ den i kylen cirka 15 min. Sätt på ugnen 200 grader (175 grader i varmluftsugn). Nagga pajbotten med en gaffel och förgrädda i c:a 10 min.
Fyllning
150 gram rökt skinka ( cirka)
250 gram Broccoli ( cirka)
1 lök
Finhacka löken och skinkan. Stek lätt i stekpanna.
Koka Broccolin cirka 10 min till den mjuknat.
Äggstanning
150 gram riven ost ( Västerbottensost)
3 ägg
2 dl mjölk cirka
Kryddor efter egen smak.
Riv ner osten i ett halvlitersmått. Knäck ner äggen och rör ihop. Till sätt kryddor och mjölk till 4,5 dl mängd cirka. Rör ihop stanningen.
Lägg den frästa skinkan och löken i pajbotten. Lägg på broccolin och häll på stanningen.
Grädda i pajen i cirka 25 - 30 min. (Temperaturer samma som vid förgräddningen)
Servera med en tomat och morotsstickor.
Smaklig spis
Pajdeg
125 gr smör
3 matskedar vatten
1 dl Grahamsmjöl
2 dl Vetemjöl
Lägg ingredienserna i en matberedare och mixa ihop till en deg. Platta ut degen i en paj form och ställ den i kylen cirka 15 min. Sätt på ugnen 200 grader (175 grader i varmluftsugn). Nagga pajbotten med en gaffel och förgrädda i c:a 10 min.
Fyllning
150 gram rökt skinka ( cirka)
250 gram Broccoli ( cirka)
1 lök
Finhacka löken och skinkan. Stek lätt i stekpanna.
Koka Broccolin cirka 10 min till den mjuknat.
Äggstanning
150 gram riven ost ( Västerbottensost)
3 ägg
2 dl mjölk cirka
Kryddor efter egen smak.
Riv ner osten i ett halvlitersmått. Knäck ner äggen och rör ihop. Till sätt kryddor och mjölk till 4,5 dl mängd cirka. Rör ihop stanningen.
Lägg den frästa skinkan och löken i pajbotten. Lägg på broccolin och häll på stanningen.
Grädda i pajen i cirka 25 - 30 min. (Temperaturer samma som vid förgräddningen)
Servera med en tomat och morotsstickor.
Smaklig spis
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar