Sidor

2010-04-29

Snart Valborgsmäss

Tiden går sakta framåt och vi närmar oss första maj. För de flesta av så är det brasa och förstamajtåg som vi förknippar med  denna dessa dagar. De nya generationerna har kanske inte detta så djupt rotat som vi som är födda under den tidigare delen av förra seklet.

Brasa och fyrverkeri var  en tradition som ännu fortsätter att vara välbesökt och trevligt. En annan tradition är att vädergudarna passar på att skicka fram lite kyliga nästan kalla vindar, påspätt med lite regn. I år ser de ut som vi skall få ett relativt bra väder och man slipper att ta på sig långkalsonger.



Däremot vill jag påstå att 1-majtåget lever i en sinande tillvaro. I den arbetarkommun och med en politik som förts de sista 4 åren borde det vara fler som deltar i detta arbetarnas tåg. Det är kanske 200 själar som deltar av kommunens drygt 10000. Jag är väl inte så flitig heller och det kan vara dags visa sin protest mot vår regering. 

Min för hoppning är i alla fall att vädret blir fint så kanske det lockar fler att delta. Arbetarens chans att visa sin sympati och protest mot överheten finns. Ytnyttja den.

Inga kommentarer: