Sidor

2010-03-17

Nya Moderaternas valtaktik

Kejsaren nya kläder har man hört talas om tidigare och nu försöker nya moderaterna göra om samma trick. Fast med kläder på hoppas jag!

I en en guide inför valet har Nya Moderaterna givit riktlinjer för klädstil och språk bruk. De skall klä sig så att vanlig jobbare skall känna samhörighet. Inga slipsar, smycken eller halsband skall vara "tillåtet" under valarbetet.

Språket vara så positivt som möjligt för att locka arbetarklassen till partiet.
Anmärkningsvärt är hur vissa tidigare ledord och rentav begrepp som högern själv arbetat in i språket redan bedöms som utslitna och i behovet av ersättas: man ska inte säga ”tillväxt” utan ”fler människor i arbete”. ”Riktiga jobb” ska det inte längre heta utan bara ”nya jobb” och istället för att människor får ”välja själva” får de numera ”bestämma själva”. "Citat från arbetaren"

Visst försöker man profilera sig, men det är fortfarande samma gamla moderater som ser "malplacerade" i sina nya profil.

Kommer övriga partier i alliansen ta till profilen också? Tänk er "skriet från vildmarken" i en enkel blus, jeans och utan ett glamoröst utseende. Göran Hägglund i jeans, skjorta och utan slips.

Det skall i alla fall bli intresant att följa valkampen och se hur profilen kommer att löna sig.

Det är ända samma gamla ulvar i nya kläder, så lita inte på deras ord.
Här kommer PDF med deras profil

Inga kommentarer: